Atm
Newbie
|
 |
« Reply #75 on: November 10, 2011, 09:06:48 am » |
|
Imam med500x2, firmware 1.0.3, zanima me vaša iskustva oko daljinskog upravljača, naime, kada izađem na google na daljinskom ne mogu pisati slova koja pišu na njemu od A do Z nego se otvori ona tipkovnica pa tu upišeš riječ koju želiš u potvrdiš s OK nakon toga to upisano bude na Googlu ali dalje ne mogu potvrditi da mi google počne tražiti.
Znači pitanje je da li se mogu koristiti slova sa daljinskog upravljača (ako ne onda zašto su iscrtana slova na daljinskom upravljaču) ili se ipak mora kupiti tipkovnica (koja je preskupa) i drugo pitanje s čime na daljinskom da potvrdim na googlu nešto napisano da bi on onda tražio na netu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darko
Newbie
|
 |
« Reply #76 on: November 14, 2011, 12:41:49 pm » |
|
ne kužim vas koji govorite da titlovi ne valjaju, meni je sve super, postavim font i veličinu koju želim i sve je ok...šta se stalno nešto žalite...med 500x mi radi odlično, sve gledam na njemu bez problema...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
underwaterhesus
Newbie
|
 |
« Reply #77 on: November 15, 2011, 11:37:22 pm » |
|
Osim što se javljaš da kažeš kako ti je super, i da ne znaš o čemu pričamo, imaš li kakvo rješenje za naše probleme? Osim onoga da više nikada ne kupim ovakav poluproizvod koji je proizvođač prestao razvijati i prije nego što je došao do verzije 1.0.
TITLOVI NISU ČITKI KAD SE PRIKAZUJU PREKO VIDEO PODLOGE, dakle kad je slika preko cijelog ekrana, bez crnih barova. Usporedi kako izgledaju titlovi na televiziji (RTL, Nova, HRT) s onima na Mede8eru pa ćeš vidjeti drastičnu razliku.
Kose linije na titlovima ne prikazuje ispravno. Prikazuje cijelu liniju u italiku umjesto pojedinih riječi.
Ponuđene boje titlova su neupotrebljive, pogotovo je loša standardna bijela boja koja uopće nije bijela boja, a neke boje doslovno nisu za ništa, umjesto slova, na ekranu se pojavljuju impresionističke mrlje.
Imaš screenshotove na forumu koje sam slao gdje se jasno vidi kako izgleda normalni vidljivi bijeli font, a kako izgleda "bijeli" font na Med8eru. I drugi su korisnici dovoljno pisali o ovome, možeš pronaći dovoljno threadova.
Uređaj se randomly smrzava. Dojadi mu raditi pa eto, ajmo se malo zablesati, pa dok ga ne iskopčaš iz struje ne reagira na ništa. Videowall je također pravo malo remek djelo, krasi ga ekstremno brzo sučelje i prosječnom korisniku ga je izuzetno lagano složiti. Da ne spominjem sjajnu podršku za streaming preko mreže korištenjem nekog opskurnog NFS softvera koji naprosto prestane raditi nakon dva-tri tjedna korištenja.
A podrška ovdje je odlična. Prvo ti tvrde da si debil, a onda kad im dokažeš da problem postoji, pokušaju stvar prevaliti na Realtek. Kao nije Sanji kriv, to je do proizvođača čipa.
Fućka mi se, kupio sam uređaj od Sanjija, a ne od Realteka (kao što kupujem računalo od Della, a ne od Intela ili AMD-a), i želim da se ovako veliki propusti kao što je ovaj s titlovima otklone. Proizvođač je na moje i tuđe žalbe otvoreno rekao da ga boli neka stvar i to je sada to.
S tim saznanjem, jasno mi je da sam se zajebao s kupnjom ovog uređaja, a pošto sam honorarni filantrop, ovdje pišem svoja iskustva ne bi li što manje ljudi pošlo mojim stopama.
BTW, sve ovo vrijedi za FW 4.0.4 (posljednji, konačni, itd).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maeda
Newbie
|
 |
« Reply #78 on: November 18, 2011, 12:10:39 am » |
|
To će ti sve riješiti novi firmware, koji će izaći... Nikad.
gle, znam da nece izaci novi fw, ali pitao sam jel neko od vas jos ima taj problem (kad je screensaver na off, pali se sam od sebe randomly, i zamrzne komande) cisto da znam jel to kod svih ili samo nekih. Zasad sam problem rijesio tako da sam stavio screensaver na on, i radi kako treba, samo ja hocu da je na off  hvala
|
|
|
|
|
|
[FW 4.0] [Samsung f3 500gb] [Samsung LE-32B551 hdmi] [Wired Lan] [x64 Win7 at 1680 x 1050]
|
|
|
zaprudanec
Newbie
M8 pocetnik - svaka pomoc i savjet dobro dosli :-)
|
 |
« Reply #79 on: November 21, 2011, 07:14:47 pm » |
|
Nakon dugo premišljanja uzeh MED400X. Sad mi već dođe da ga vratim.  SRT titlovi su PRAKTIČKI NEČITLJIVI uz korištenje sistemskog fonta. Stavio sam ARIAL BOLD da si pomognem, ali i to je slabo rješenje i stalno se moram mučiti da pročitam tekst kada je prikazan preko videa. Naravno, to znači i da stalno moram imati neki STICK ili UBS DISK sa fontovima uštekan. Nešto sam pisao na forumu, čak i složio galeriju slika, ali čini mi se kao da ja španjolski, a oni bugarski. http://img62.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=picture021ed.jpgIma li netko još ovakvih problema? FW 4.0.4. zanima me nesto, koliko Hz ti je tv?
|
|
|
|
|
|
Mede8er model: MED500X Board: 1073DD C+ Bootloader: 0000.0202.1026 Firmware: V4 Jan 25 2011 Internal HDD: WD20EADS 3.5" Caviar Green 2TB SATAII 64MB Linksys wireless router with Ethernet Switch Display: HDMI to Philips 42PF9631D/10 Audio-Video connection: HDMI to Pioneer Pioneer VSX-2016AV-S
|
|
|
matacro
Newbie
|
 |
« Reply #80 on: November 21, 2011, 08:27:00 pm » |
|
ne kužim vas koji govorite da titlovi ne valjaju, meni je sve super, postavim font i veličinu koju želim i sve je ok...šta se stalno nešto žalite...med 500x mi radi odlično, sve gledam na njemu bez problema...
i meni također sve radi kako treba, čitam ovdje o raznim problemima na med 500x, ali ja ga ni jednog nemam... samo lada bi neki FW izašao za njega da i mi sa 500x možemo na you tube, google...... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pikard
Newbie
|
 |
« Reply #81 on: November 22, 2011, 09:29:07 pm » |
|
Bas su interesantni ovi postovi sa "meni je sve super"...pa meni bas i nije...titlovi nevaljaju i tocka...svi koji ne kuze da ne valjaju su ili coravi ili nist ne kuze "I sve im je super"....postavljao sam to pitanje na par mjesta,no uzalud...izasao vec i novi medonja, a "starom" podrska crkla u roku dok kazes kex....imaju srece kaj nemaju posla s Amerima i tilovima,vec bi racunali kolko bude im trebalo za advokate...al ovako...jedno je sigurno,svojega na srecu prodao,novi nikad vise...Popcorn krasi policu...i jos ce dugo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirex
Newbie
|
 |
« Reply #82 on: November 23, 2011, 01:01:00 pm » |
|
pozdrav imam med500x vec godinu dana i titlovi su mi jako bitna stvar, jer nemrem gledat filmove bas preglasno pa skoro svaki film gledam sa titlovima nemam nekih korisiti velicat mede8er ali ja NEMAM problema sa citanjem titlova bilo srt bilo sub a nisam corav niti sam tutlek da nesto ne kuzim, pa ti i dalje nastavi po svome  a to da je med poluproizvod slazem se potpuno na pocetku sam imo 100 problema NAS radi pa ne radi interni HDD gubi fajlove i podatke externi USB je neupotrebljiv jer jednostavno kad krenes prebacivat podatke izbaci write protection error i mozes se sljivit pa ga nekad nece ni prepoznat rijesio sam skoro sve probleme sto sam interni HDD formatiro u linux ext format i editiro neke fajlove da ga medo prepozna sad mi NAS radi bez problema i HDD ne gubi podatke videowall mi isto radi bez problema, cita sve slikice jedino externi USB HDD i dalje neupotrebljiv za jedan media player previse problema  makar sad kad sam ga sredio mi je odlican, vrti mi sve formate i preko NAS-a i dosta je brz
|
|
|
|
|
|
Product & firmware version: Mede8er MED500X f/w v4.0.4 Audio: HDMI output > LG 32LD420 Audio setting: DOWNMIX 2ch / Night mode OFF Video: HDMI output > LG 32LD420 Video setting: 1080p 60Hz,24Hz OFF,16:9 Media Source: NAS > PC Windows XP SP3 Hard Drive: Samsung Spinpoint F1 HD642JJ 640GB, formatted using Mede8er fw4.0.4 setup Board: 1073DD C+ with Bootloader 0000.0202.1026
|
|
|
matacro
Newbie
|
 |
« Reply #83 on: November 23, 2011, 02:16:29 pm » |
|
Bas su interesantni ovi postovi sa "meni je sve super"...pa meni bas i nije...titlovi nevaljaju i tocka...svi koji ne kuze da ne valjaju su ili coravi ili nist ne kuze "I sve im je super"....postavljao sam to pitanje na par mjesta,no uzalud...izasao vec i novi medonja, a "starom" podrska crkla u roku dok kazes kex....imaju srece kaj nemaju posla s Amerima i tilovima,vec bi racunali kolko bude im trebalo za advokate...al ovako...jedno je sigurno,svojega na srecu prodao,novi nikad vise...Popcorn krasi policu...i jos ce dugo.
sto se tice titlova, stvarno u zadnjih godinu dana odkako imam med, "meni je sve super"!! gledam filmove na plazmi od 600HZ i bez jebemti vrti gotovo sve formate i titlovi se savrseno vide! pokusao sam ga spojiti i na lcd i tami isto "sve super", jedino sto mi se u tih godinu dana "smrznuo" 5 puta a i to mi je zanemarivo..... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dbaki10
Newbie
|
 |
« Reply #84 on: November 27, 2011, 04:26:20 pm » |
|
Pozdrav, imam MED500 sa internim HDD 2T, puko mi je na 1,8T, pokušavao sam staviti filmove u FHD formatu, napisao mi je copy faild USB removed, pokušao sam sa sa više eksternih HDD, ništa, sa novim firmwerom, ništa, pokušao sam prebaciti sa njega na eksterni, ide ali mi PC nevidi ništa , napiše pod properties da ima "0" pohrane i "0" slobodno, a to što je prebacio je u RAW formatu, prije prebacivanja na eksterni sam formatirao disk full na pc-u u NTFS-u. Sad kada sam sve lijepo složio sa coverima i HD filmovima nemogu ništa. Pomoć molim. Može i mail:dbaki10@gmail.com lp
|
|
|
|
« Last Edit: November 28, 2011, 09:19:07 pm by dbaki10 »
|
|
|
|
|
zelja55
Active Member
|
 |
« Reply #85 on: November 30, 2011, 11:34:36 pm » |
|
Pozdrav
Imam Med500 sa internim hdd od 500gb oko godinu i pol i nisam imao većih problema,još sam na fw. 3.0.5 nekako mi je bolji od novog. Za titlove su bile na forumu modifikacije da se mogu stavit bilo koji fontovi i hakirani fw. od ac ryan-a sa kojim je vrtio i youtube i download torrenta i još neke sitnice (100% isprobano i radi) koje ima tek X2. U međuvremenu sam uzeo Xtreamer sidewinder (500kn na akciji) koji ima puno veće mogučnosti od starog Med500 (biranje fonta za titl,youtube,neka facebook aplikacija,neke mini igrice i još hrpa raznih video/radio servisa i aplikacija) dok je ostalo slično ko i na medi ,i puno je otvoreniji za razne modifikacije. Jedina mana što su obadva uređaja dobila nasljednike pa mislim da če s vremenom bit dosta zapostavljeni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
underwaterhesus
Newbie
|
 |
« Reply #87 on: December 04, 2011, 07:14:32 pm » |
|
Izašao je novi firmware 4.0.5. koji ovaj put nosi i oznaku FINAL. Dakle, to je to, as good as it gets.
Popravili su sranje s titlovima (ha, gle, ipak se može?!) i screensaverom. Titlovi su sad daleko čitljiviji, moglo bi i bolje, ali naspram onoga što je bilo, ovo je sad Deveta simfonija. Uostalom i sami su stavili screenshot gdje se jasno vidi kolika je razlika u prikazu titlova, pa ti reci da ono prethodno nije bilo sranje. Jedino tko je to mogao čitati bez problema je onaj koji ima plazmu od 120cm i sjedi na metar od ekrana. (Da ne bude zabune - problem s čitljivošću titlova nije prisutan na FW v.3.X, tako da, tko nije napravio upgrade na FW v.4.X, taj se i mogao čuditi o čemu ja to tulim.)
Uglavnom, mislim da problem s neispravnim čitanjem tagova (za italik) nisu riješili, ali eto, sad se barem slova vide.
Sve ostalo što vas je mučilo, to vam ostavljaju na uspomenu, s obzirom da je ovo FINAL FW. Ostaje eventualno nada da će netko moddati ovaj finalni i ponuditi neki zanimljiv tweak.
Što bi ona mucajuća svinjica rekla, bdika-bdika-bdika-that's all folks!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zelja55
Active Member
|
 |
« Reply #88 on: December 04, 2011, 11:43:39 pm » |
|
izašo iz mode i pregazili ga noviji modeli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaprudanec
Newbie
M8 pocetnik - svaka pomoc i savjet dobro dosli :-)
|
 |
« Reply #89 on: December 05, 2011, 12:11:51 am » |
|
ja u svakom slucaju, cekam neki uredjaj sa grafickim cipom i hdmi 1,4 ili vise
a sigurno nebu bio od ovih papaka
|
|
|
|
|
|
Mede8er model: MED500X Board: 1073DD C+ Bootloader: 0000.0202.1026 Firmware: V4 Jan 25 2011 Internal HDD: WD20EADS 3.5" Caviar Green 2TB SATAII 64MB Linksys wireless router with Ethernet Switch Display: HDMI to Philips 42PF9631D/10 Audio-Video connection: HDMI to Pioneer Pioneer VSX-2016AV-S
|
|
|
|