Author Topic: No sound with MKV file at MED500X since half 2017 (MKV files do work on 500X2!)  (Read 1248 times)

Offline Peegee

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
 I have a Mede8er 500X  and never had any with the image or the sound. I tries several file types like MKV, Video-TS, dvix etc. Now I have the great serie “American Gods” on the mediaplayer and in all 5 episodes (5 files) I do not get sound at all. When I connect my laptop to the TV I do have a sound with the sames file.
Probably there is an audio format in the MKV which is not supported by the Mede8er. I think I already have the latest version V4.0.5. Does anyone have any idea if I can do something here and will this happen more in the future because of a new audio format or is this maybe an exception.

Thanks for the comments !!!  ;D ;)
« Last Edit: July 25, 2017, 07:28:17 pm by Peegee »

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 17 222
  • Helpful Contribution Status: +192/-53
Re: No sound with MKV file at MED500X by 1 specific serie
« Reply #1 on: June 05, 2017, 11:44:43 am »
Download this onto a PC and analyse the file.

http://mediainfo.sourceforge.net/en

Cut/paste the text output into a post.

Offline Peegee

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Re: No sound with MKV file at MED500X by 1 specific serie
« Reply #2 on: July 23, 2017, 10:01:48 am »
Hi Jer,

Sorry for the late response. I just had a second serie without sound, so I downloaded the program you gave me. I hope you can inform me if I can solve the problem with this data:

Container and general information
Matroska: 3,36 Gib, 59 min 1s         Total  bitratemodus: Variabel
1 Videostream: AVC             Total bitrate: 8 148 kb/s
1 Audiostream: E-AC-3            Date coding: UTC 2017-07-17  16:24:40
2 textstreams: UTF-8            Used program: mkvmerge v6.9.1 (Blue Panther) 64 b
First video stream
7 345 kb/s, 1920*1080 (16:9), met 23,976 (24000/1001) FPS, AVC (High@L4) (CABAC / 4 Ref Frames)
First audio stream
English, 640 kb/s, 48,0 Khz, channels, E-AC-3

Best regards

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 17 222
  • Helpful Contribution Status: +192/-53
Re: No sound with MKV file at MED500X by 1 specific serie
« Reply #3 on: July 24, 2017, 08:34:38 am »
Remux using mkvtoolnix. That can add missing data to stream information.

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html

Offline Peegee

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Re: No sound with MKV file at MED500X by 1 specific serie
« Reply #4 on: July 24, 2017, 05:19:10 pm »
Thanks I will try this  ;D

Offline Peegee

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Hi Jer,

I downloaded MKV ToolNix and there are no errors found.

But I have another Mede8er, the MED500X2. This one I use for my kids, so I tries the file on this player and I had sound.

So I have issues with 2 recent series on my MED500X with the sound and on the MED500X2 there is no problem. I don't think the flies are corrupt but I start thinking that not all MKV files are compatible anymore with the 500X. But I'm not an expert, so maybe you can give me some more help (I just like the 500X, more even then the 500X2)

Best regards