Author Topic: I am disappointed  (Read 6911 times)

Offline foxter

  • Newbie
  • Posts: 16
  • Helpful Contribution Status: +0/-5
    • projectik.eu
I am disappointed
« on: August 30, 2015, 05:23:31 pm »
Hello developers,

I bought 26.8.2015 Mede8er MED800X3D  and I have issue with youtube. Youtube application does not work. If I run youtube app progressbar will be frozen. Now I have firmware version 4.0.0.
I am disappointed. The main reason for the purchase this product was YouTube.

BR

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 16 918
  • Helpful Contribution Status: +182/-35
Re: I am disappointed
« Reply #1 on: August 31, 2015, 06:43:38 am »
Change the dns server in lan setup to 8.8.8.8.

Player setting defaults cant be best for everyone, there are too many variables.


This player is not plug'n'play, if such a thing exists. So its best to post first as a technical issue  to find what config changes you have to make.
« Last Edit: August 31, 2015, 08:30:30 am by jer1956 »

Offline Nachoman

  • Active Member
  • *
  • Posts: 53
  • Helpful Contribution Status: +2/-6
Re: I am disappointed
« Reply #2 on: September 02, 2015, 05:07:14 pm »
maybe its because he lives on north korea or turky where its forbidden to do human stuff like watching youtbe ?
Man will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest. — Denis Diderot

Offline foxter

  • Newbie
  • Posts: 16
  • Helpful Contribution Status: +0/-5
    • projectik.eu
Re: I am disappointed
« Reply #3 on: September 05, 2015, 12:08:06 pm »
I am from Slovakia  ;)

Player is connected via Wifi. If I disable and enable  power source then youtube app works. But only once!

Offline Nachoman

  • Active Member
  • *
  • Posts: 53
  • Helpful Contribution Status: +2/-6
Re: I am disappointed
« Reply #4 on: September 06, 2015, 09:20:24 pm »
hmm, thats interessting. did u checked your routers settings ? maybe put the mede8er in whitelist or something?
Man will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest. — Denis Diderot

Offline foxter

  • Newbie
  • Posts: 16
  • Helpful Contribution Status: +0/-5
    • projectik.eu
Re: I am disappointed
« Reply #5 on: September 18, 2015, 09:08:32 am »
Today I found the problem.
I have MED800X3D/WP  with built-in wifi module PCIE. If the device is connected via wifi so Youtube app does not work. Other applications work correctly via wifi - for example DLNA.
If the device is connected directly via LAN so Youtube app works. Firmware has bug.

Offline Maasbommel

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 11 503
  • Helpful Contribution Status: +50/-8
Re: I am disappointed
« Reply #6 on: September 18, 2015, 05:28:40 pm »
Today I found the problem.
I have MED800X3D/WP  with built-in wifi module PCIE. If the device is connected via wifi so Youtube app does not work. Other applications work correctly via wifi - for example DLNA.
If the device is connected directly via LAN so Youtube app works. Firmware has bug.

Then probably your mede8er does not get a proper DNS address when connected by Wifi.
I have just verified and here YouTube app works when connected on Wifi.

Any others that can confirm this?
« Last Edit: September 19, 2015, 06:41:53 am by Maasbommel »
Read the  Mede8er 400X/500X Beginners Guide
or Mede8er 500X2/400X2/450X2 Beginners Guide

Also check the Couto X3D Newbies Guide first.

Please don't PM me but post on the forum.

Offline Nachoman

  • Active Member
  • *
  • Posts: 53
  • Helpful Contribution Status: +2/-6
Re: I am disappointed
« Reply #7 on: September 19, 2015, 12:07:26 am »
Perhaps he should change the DNS in his Router then also?
I do not have wifi, thats just asking for stream trouble i think.
Man will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest. — Denis Diderot

Offline Maasbommel

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 11 503
  • Helpful Contribution Status: +50/-8
Re: I am disappointed
« Reply #8 on: September 19, 2015, 06:44:38 am »
Perhaps he should change the DNS in his Router then also?
I do not have wifi, thats just asking for stream trouble i think.

It depends?
If it works with lan cable and if he connected by wifi on same router (combined wifi + switch on one router), then that should normally both work.
If he uses something else for the wifi - then it must be some setting on that device that is not passing DNS properly.
Read the  Mede8er 400X/500X Beginners Guide
or Mede8er 500X2/400X2/450X2 Beginners Guide

Also check the Couto X3D Newbies Guide first.

Please don't PM me but post on the forum.

Offline foxter

  • Newbie
  • Posts: 16
  • Helpful Contribution Status: +0/-5
    • projectik.eu
Re: I am disappointed
« Reply #9 on: October 03, 2015, 10:16:31 am »
Hello,

I have still problem with youtube app. MED800X3D/WP is connected via built-in wifi module PCIE
Today I reinstalled fw 4.0.0 to 3.0.7 . (same result as 4.0.0)
Here is my report :
I reinstalled fw . I set wifi . Run youtube app. And Youtube works.
But if I change lang. to "čeština" and press power off and on. Wait 10 s .
So youtube app has stopped working. (Only via wifi) .Progressbar is still 0%.
Another app works.

First time youtube works = router setup must be ok!
Next time youtube does not work. Nevermore. Youtube works only via LAN cable .
Another app works (IPTV,DLNA)= wifi is still connected.

Here is video:
www.projectik.eu/media/media/images/VID_20151003_114733.mp4

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 16 918
  • Helpful Contribution Status: +182/-35
Re: I am disappointed
« Reply #10 on: October 03, 2015, 01:22:31 pm »
Are you waiting for the WiFi plug in message after boot before using youtube?

Offline foxter

  • Newbie
  • Posts: 16
  • Helpful Contribution Status: +0/-5
    • projectik.eu
Re: I am disappointed
« Reply #11 on: October 04, 2015, 06:21:58 am »
Yes,I was waiting for wifi plug. I tried another internet app and worked. After I checked again youtube and youtube app did not work.

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 16 918
  • Helpful Contribution Status: +182/-35
Re: I am disappointed
« Reply #12 on: October 04, 2015, 07:58:31 am »
The player isnt plug n play. One app may be happy with slow dns, and another wont be. You have to change dns server setting.

Offline foxter

  • Newbie
  • Posts: 16
  • Helpful Contribution Status: +0/-5
    • projectik.eu
Re: I am disappointed
« Reply #13 on: October 04, 2015, 10:02:11 am »
The player isnt plug n play. One app may be happy with slow dns, and another wont be. You have to change dns server setting.
Why do I have to change DNS settings ? Fisrt time DNS was OK. Why is it NG for next time ? DNS is same.

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 16 918
  • Helpful Contribution Status: +182/-35
Re: I am disappointed
« Reply #14 on: October 04, 2015, 10:09:12 am »
You will have to  keep changing settings until it works rather than  expecting the code to  change.