Author Topic: RSS Feed is not updated  (Read 52081 times)

Offline Deskjet

  • Newbie
  • Posts: 10
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
RSS Feed is not updated
« on: June 05, 2013, 12:00:56 pm »
Playing arround with this nice features i have two issues:

Using Podcasts which are provided from Server:

The RSS of "ZDF Heute Nachrichten"  (which is provided by the mede8er server) starts loading, starts buffering, i can see like the startscreen of the video and than it ends and i come back to the selection of the different videos again...
What could be the reason for that ?


Customizing RSS Podcasts

I use fw from 30.05 on 1000X3D. Followed the instructions to customize RSS Podcasts

1. Editing xml
2. Editing thumb.zip
3. updating with stick on the box
4. RSS Podcasts are updated and i can see the icons of modified rss feeds

I have modified the link of "ZDF Heute Nachrichten" within the XML file (http://content.zdf.de/podcast/zdf_hjo/hjo.xml). Normally this is another news from the same provider, but for testing should work fine. Somehow with the same results like described aboth. But strange is, that the titles of the single podcasts do not correspond to the titles i can see if i click on the link on my computer. Also the names of the podcasts remain the same (using server podcasts)

Process of updating should have worked fine. I can see the modifications of RSS Feeds i did and also the file is renamed on usb stick.
Someone has some hints ?

Thanks and best regards

Offline Maasbommel

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 11 503
  • Helpful Contribution Status: +49/-8
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #1 on: June 05, 2013, 04:56:28 pm »
I have tested ZDF from mede8er server, no issues my side - it works.

Also made a xml file, you will find it zipped attached.

I added the entry:

  <entry>
    <title>ZDFheute-Nachrichten Alternative</title>
    <URL>http://content.zdf.de/podcast/zdf_hjo/hjo.xml</URL>
    <thumb>world/1112.jpg</thumb>
  </entry>

You will find it next to the Original ZDFheute, with same icon.

Are all RSS entries from the Mede8er Original menu aborting?
Then it might be some local network config issue, or your internet provider blocking.

Is Youtube working ok?
And internet radio option also?
Read the  Mede8er 400X/500X Beginners Guide
or Mede8er 500X2/400X2/450X2 Beginners Guide

Also check the Couto X3D Newbies Guide first.

Please don't PM me but post on the forum.

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 16 898
  • Helpful Contribution Status: +182/-35
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #2 on: June 05, 2013, 05:17:07 pm »
Playing arround with this nice features i have two issues:

Using Podcasts which are provided from Server:

The RSS of "ZDF Heute Nachrichten"  (which is provided by the mede8er server) starts loading, starts buffering, i can see like the startscreen of the video and than it ends and i come back to the selection of the different videos again...
What could be the reason for that ?



Try using Google or Bing before the VOD service.

Offline Maasbommel

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 11 503
  • Helpful Contribution Status: +49/-8
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #3 on: June 05, 2013, 05:47:51 pm »
Another thing to check and try:
- goto setup and choose last menu
- goto Network Info menu and check your DNS address
- goto network menu and select first menu to set your network settings
- choose DHCP
- choose DNS
- set DNS to 0.0.0.0

Restart your mede8er and retry the PODCAST links

If still not ok, retry but now using 127.0.0.1 as DNS address
If still not ok, retry but now with your gateway address (ip of your router)
Read the  Mede8er 400X/500X Beginners Guide
or Mede8er 500X2/400X2/450X2 Beginners Guide

Also check the Couto X3D Newbies Guide first.

Please don't PM me but post on the forum.

Offline Deskjet

  • Newbie
  • Posts: 10
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #4 on: June 06, 2013, 10:01:28 am »
Hi, thanks for the quick replies. So far i did some more "research" (fooling around  :P )

Your questions/recomendations:
1. Do all abort ? -> No, some work, like "Globe Pulse"
2. Does youtube work ? -> Yes, no problems encountered on that. We use it a lot
3. Radio works ? -> Yes, tested some channels, no problems encountered so far
4. Use Google or Bing ! -> I did
5. Check DNS ! -> I did all tips you recomended
 
But there is still the same problem on some channels. I have tried also with the server files. Same problem. I have created customized xml and thumb to play arround (see attachement)

What i have seen so far with that file:

ZDFheute -> Same problem
Monitor -> OK
Nachtmagazin -> Same problem
Panorama -> Same Problem
Report Mainz -> worked once/ once the same problem
Report München -> works
tagesschau -> worked once/once the same problem
tagesthemen -> same problem
weltspiegel -> same problem
Wochenspiegel -> same problem
Frontal 21 -> same problem
Neues aus der Anstalt -> same problem
Pelzig hält sich -> same problem

Somehow i have the impression that if loading/buffering takes i bit longer i get this problem described. Could you give me some more hints what to ?

Thanks and best regards




Offline Maasbommel

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 11 503
  • Helpful Contribution Status: +49/-8
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #5 on: June 06, 2013, 09:46:06 pm »
Can you tell a bit more about your network?
What components are in between your mede8er and your internet router?

How fast is your internet connection?
Read the  Mede8er 400X/500X Beginners Guide
or Mede8er 500X2/400X2/450X2 Beginners Guide

Also check the Couto X3D Newbies Guide first.

Please don't PM me but post on the forum.

Offline Deskjet

  • Newbie
  • Posts: 10
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #6 on: June 06, 2013, 10:10:48 pm »
Hi,
I have a Gigabit Switch inbetween. Connected to Router and to the Mede8er. DSL is 10Mbit.

But i was just playing arround and have so far seen the following:
All Feeds work in case they have within the xml file the link to the video like the following: rss->channel->Item->link. The ones which have the link to the video in the eclosure (rss->channel->Item->enclosure->url) do not work.

Honestly i have no idea if this has something to do with my problem, i have not really an idea about rss feeds and related stuff.

Thanks and best regards

Offline Maasbommel

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 11 503
  • Helpful Contribution Status: +49/-8
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #7 on: June 07, 2013, 06:49:53 am »
I expect that it is some latency issue on your network, as it works on my sde without problems (have 120Mbit connection).
Do you have the possibility to remove the switch that is in between and connect temporary direct to your DSL modem to see if that switch introduces some latency?
Read the  Mede8er 400X/500X Beginners Guide
or Mede8er 500X2/400X2/450X2 Beginners Guide

Also check the Couto X3D Newbies Guide first.

Please don't PM me but post on the forum.

Offline Deskjet

  • Newbie
  • Posts: 10
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #8 on: June 07, 2013, 07:59:29 am »
I was connecting directly to the router. Same results. Somehow its a miracle. Some of the streams i can watch without any problems, but most of them not. This is for me one of the most useful features, because i live not in germany and do not have access to a sat-dish  :'(

I have added my latest xml. to me works so far without any problems:
  • Monitor
  • Panorama
  • Report Mainz
  • Report München
  • Lindenstrasse

I will be on a trip the next 2 1/2 weeks, so i can not do much further testing. But as soon im back i will try to connect the box to another internet connection and check if there is a change.

It would be really exiting to have this working, because i found a lot off rss video feeds which should normally work and i would like to integrate, and providing in case someone is interested.

Thanks and best regards

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 16 898
  • Helpful Contribution Status: +182/-35
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #9 on: June 08, 2013, 06:05:19 pm »
Did you have any problems with 1.0.5 playing the VOD?

Offline Deskjet

  • Newbie
  • Posts: 10
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #10 on: June 09, 2013, 06:20:44 pm »
With 1.0.5 i i had no problem watching "zdf heute", which now does not work anymore. If i am back from my trip (in about 2 weeks) i will try the old firmware (if this is possible, because bootloader has changed !?)

Greets and all the best,
Deskjet

Offline jer1956

  • Global Moder8or
  • M8er Addict
  • *****
  • Posts: 16 898
  • Helpful Contribution Status: +182/-35
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #11 on: June 09, 2013, 08:08:01 pm »
With 1.0.5 i i had no problem watching "zdf heute", which now does not work anymore. If i am back from my trip (in about 2 weeks) i will try the old firmware (if this is possible, because bootloader has changed !?)

Greets and all the best,
Deskjet

Maasbommel asked me to  test VOD with V2 after you posted. I also had issues when I tested at that point, but I had changed ISP since testing V2 before with my previous ISP's d-link, when I had no problems. With my new ISP's Homehub router V2 has issues, but not 1.0.5.  I got V2 to  work  by using DNS 0.0.0.0, which is why  we told you to  try it.

Offline Deskjet

  • Newbie
  • Posts: 10
  • Helpful Contribution Status: +0/-0
Re: RSS Feed is not updated
« Reply #12 on: September 14, 2013, 03:45:23 pm »
Hello,

Has taken a while to reply due to long time of changing internet provider.

Status so far:

Since change of internet provider everything works fine. ;D

Great Feature, thanks for Support !

Best Regards