Pages: [1] 2   Go Down
Print
Author Topic: Tool to fix compressed Headers on MKV files  (Read 32546 times)
Mede8er1
Administr8or
Hero Member
******

Helpful Contribution Status: +20/-3
Offline Offline

Posts: 3 447



« on: October 27, 2010, 06:59:17 am »

Pls find a simple tool to fix compressed headers on MKV files that only play audio

Instructions

1) Download latest version (currently version 0.6.0) of mkwdclean from http://sourceforge.net/projects/matroska/files/mkclean/
1) Unrar or Unzip and you will see the file mkWDclean.exe
3) Drag the problem MKV file into mkWDclean.exe
4) It will make a new MKV that will play fine in the Mede8er

Mede8er1
Logged


Mede8er1
The Greatest Show on Earth
Read the user Guides
http://www.mede8er.com/mede8er_support_user_guides.htm
Retrovega
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #1 on: October 27, 2010, 02:47:03 pm »

Will this tool fix the problem where some the mede8er only plays the audio of some mkv files?
Logged
Maasbommel
Global Moder8or
M8er Addict
*****

Helpful Contribution Status: +19/-3
Offline Offline

Posts: 10 983



« Reply #2 on: October 27, 2010, 04:30:07 pm »

yes, as that is caused by default enabled header compression it will.
Logged

Read the  Mede8er 400X/500X Beginners Guide
or Mede8er 500X2/400X2/450X2 Beginners Guide

Also check the Couto X3D Newbies Guide first.

Please don't PM me but post on the forum.
Retrovega
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #3 on: October 27, 2010, 06:11:52 pm »

great thanks, downloaded it, and now i have no idea what to do with it. Don't have a C compiler, nor do i know how to build coremaker.
A little help.
Logged
jer1956
Global Moder8or
M8er Addict
*****

Helpful Contribution Status: +30/-1
Offline Offline

Posts: 13 466


« Reply #4 on: October 27, 2010, 06:30:31 pm »

You use the big green download button. The list below consists of source files and builds for other operating systems.
Logged
Retrovega
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #5 on: October 27, 2010, 08:51:46 pm »

using win7 64 bit. Downloaded the win 32 version, i try running th file, and only cmd window pops up and disappears after a split second.
Tried running the file from dos, and when i type it in as required, it says it cannot find the specified file.

Sorry for being a noob, but not sure how all this works.
Logged
pikka68
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 17


Italy


« Reply #6 on: October 27, 2010, 10:36:53 pm »

using win7 64 bit. Downloaded the win 32 version, i try running th file, and only cmd window pops up and disappears after a split second.
Tried running the file from dos, and when i type it in as required, it says it cannot find the specified file.
Sorry for being a noob, but not sure how all this works.


1) Unrar or Unzip and you will see the file mkWDclean.exe
3) Drag the problem MKV file into mkWDclean.exe
4) It will make a new MKV that will play fine in the Mede8er

Mede8er1

Byez... Pikka68
Logged
VIETHD
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #7 on: October 28, 2010, 03:37:52 am »

using win7 64 bit. Downloaded the win 32 version, i try running th file, and only cmd window pops up and disappears after a split second.
Tried running the file from dos, and when i type it in as required, it says it cannot find the specified file.

Sorry for being a noob, but not sure how all this works.


drag the mkv file  into the mkWDclean.exe icon, a window appears and the process start. That's all.
Logged
Mede8erViet
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #8 on: October 28, 2010, 12:53:39 pm »

Hi guys, I got this problem  to day with this tool-.-



need some help
Logged
edutch
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 15


« Reply #9 on: October 28, 2010, 01:02:30 pm »

Same here tool stops working after starting part 2 of his process
Logged

Med 600X3D (V3.0.1) & 500X (V4.05)
Ps3 & Samsung BD-E5500 Blu ray
Synology DS213 & Qnap TS109Pro
Netgear WNDR3800 & D-link DGS1008D gigabit switch.
Plasma Samsung PS60E6500
Onkyo NR TX 709
Sypro
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 19


« Reply #10 on: October 28, 2010, 01:05:00 pm »

have the same issue.
Logged
Retrovega
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #11 on: October 29, 2010, 08:42:21 am »

Thanks will try the drag drop later today.
Logged
reynold
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 15


« Reply #12 on: October 29, 2010, 10:42:03 am »

after it fixed the mkv file, will there be any effects on the video and audio quality of the movie? i noticed that after the process, i noticed that the file size was reduced. May sample file of  2.5gig became 1.8gig.. is this natural? thanks..
Logged
jer1956
Global Moder8or
M8er Addict
*****

Helpful Contribution Status: +30/-1
Offline Offline

Posts: 13 466


« Reply #13 on: October 29, 2010, 11:11:10 am »

The file should get slightly bigger as the header has to be re-embedded throughout the MKV.
Logged
reynold
Newbie


Helpful Contribution Status: +0/-0
Offline Offline

Posts: 15


« Reply #14 on: October 29, 2010, 11:33:20 am »

The file should get slightly bigger as the header has to be re-embedded throughout the MKV.

That's what i've expected... but my file got smaller, this is weird. Can someone explain why? Thanks.

...some info became smaller after the process...

File Size: from 2.5gig to 1.8gig
Overall Bitrate: from 2,803 kbps to 2,017kbps

Video Bitrate: 2,354 kbps to 1,529 kbps  (Nominal Bitrate is still set to 2,354kbps)
Bits (Pixel*Frame): 0.107 to 0.069
« Last Edit: October 29, 2010, 11:42:13 am by reynold » Logged
Pages: [1] 2   Go Up
Print
Jump to: